EGR Delete

Avkodning EGR Ventil

Öka bilens prestanda med Lovliteks EGR avkodning.

Har din dieselmotor börjat uppvisa tecken på hackning eller bristande kraft? Har din motorlampa tänts och visar felkoder relaterade till EGR-systemet? EGR-ventilproblem är vanligt förekommande och kan skapa allvarliga problem för din bils prestanda.

Vad gör EGR-systemet?

EGR-systemet, eller Exhaust Gas Recirculation, är utformat för att minska utsläpp av kväveoxider genom att återföra en del av avgaserna till motorns insug för ytterligare förbränning. EGR-ventilen är en central komponent i detta system och dess funktionsfel kan resultera i en mängd problem, inklusive förlorad kraft, ojämn körning, skakningar och felkoder som tänder motorlampan.

egr ventil som är igentäppt

Lösningen: EGR delete

Väljer du att koppla bort eller avkoda EGR-ventilen, kan du öka motorns verkningsgrad och effekt. Dessutom minskar risken för att sot, olja eller bränsle samlas i insugningsrören och andra ventiler som påverkar bilens prestanda.

Skillnaden mellan reparation och avkodning

Att byta ut EGR-ventilen kan vara en omständig och kostsam process och problemen kan återkomma efter en tid. Avprogrammering av EGR-ventilen är oftast en mer kostnadseffektiv och långsiktig lösning.

Felkoder som indikerar EGR-problem

Det finns ett antal felkoder som kan peka på problem med EGR-ventilen. Det inkluderar generella felkoder som P0400-P0409, P0401 (låg återledning av avgaser), P0402 (hög återledning av avgaser), P0403 (fel spänning till magnetventilen), och P0405-P0409 (fel kopplade till ventilsensorer).

Observera att vissa EGR-avkodningar kan vara olagliga och påverka din bilförsäkring. Det är alltid ditt ansvar som bilägare att säkerställa att eventuell optimering är laglig och inte påverkar bilens försäkringsvillkor. Kontakta oss för mer information eller för att boka en tid för EGR-avkodning.

Vi programmerar om bilen hos dig! Snabbt, smidigt, säkert!

EGR Delete: 2.990:-

Boka tid direkt med oss på LOVLITEK

EGR avkodning utförs av specialisterna på Lovlitek. Kontakta oss genom att fylla i kontaktformuläret här på webbplatsen, ringa 0760-210970 eller skicka ett e-postmeddelande till info@lovlitek.se .