Expert på Motoroptimering

På Lovlitek är vi bilentusiaster i hjärtat. Vi tycker om att arbeta med bilar och vill att de ska prestera optimalt, därav har vi gjort motoroptimering av bilar till vårt jobb. Vi erbjuder skräddarsydd optimering av många bilmärken, bland annat Audi, Volkswagen, Mercedes, Volvo och BMW. Vi använder den senaste tekniken för att ge din bil en ansvarsfull, trygg och högkvalitativ optimering. Eftersom vi alltid levererar en skräddarsydd lösning är dina specifika krav och önskemål alltid centrala för oss.

Ansvarsfull Motoroptimering Luleå

För att garantera att din bil alltid fortsätter att köra så hållbart och tillförlitligt som möjligt överskrider vi aldrig motorns mekaniska gränser. Kunskap om de komponenter som används är nödvändig för att kunna göra detta på ett korrekt sätt. Vi arbetar alltid med innovation inom svensk motoroptimering. Genom våra partnerskap håller vi oss alltid uppdaterade om den senaste utvecklingen för att alltid leverera den bästa kvaliteten. Hos Lovlitek är du alltid på rätt ställe när det gäller professionell motoroptimering och andra typer av uppgraderingar för din bil.

VAD ÄR MOTOROPTIMERING?Mercedes w213 e klass motoroptimering

En kraftfull teknik som kan lyfta din fordons prestanda till nya höjder. Hos Lovlitek är vi stolta över att erbjuda en omfattande och skräddarsydd motoroptimering för att maximera din körupplevelse med minskad bränsleförbrukning. Vi finjusterar alltid motorprogramvaran inom bilens marginaler för att säkerställa en trygg prestanda. Vi anpassar motorn inklusive insprutning, vridmoment, laddtryck, bränsle/luft-förhållande, bränsletryck och fartspärr (vmax) och optimerar dem till nya värden.

FÖRDELAR MED MOTOROPTIMERING

Ökad Effekt

Motoroptimering gör det möjligt att utnyttja din motors fulla potential. Genom att finjustera inställningarna kan vi öka hästkrafterna och vridmomentet vilket resulterar i en märkbar ökning av din bils prestanda.

Bättre Bränsleförbrukning

Vår motoroptimering förbättrar bilens bränsleförbrukning vilket sparar pengar och minskar miljöpåverkan över tid.

Förbättrad Respons

En av de mest uppenbara fördelarna med optimering är den förbättrade gasresponsen. Din bil kommer att reagera snabbare på ditt kommando och leverera en jämnare och mer responsiv körupplevelse.

Motoroptimering i Luleå Tecknad bil på person som utför programmering

VARFÖR VÄLJA LOVLITEK FÖR DIN MOTOROPTIMERING?

Lovlitek har många års erfarenhet av att optimera motorer i olika fordon. Vårt expertteam besitter djup kunskap om de senaste teknikerna och verktygen för att leverera toppresultat. Med Lovlitek som din partner kan du vara trygg med att din bil är i säkra händer. Vi behandlar alla bilar som om det vore våran egen.

Skräddarsydda Lösningar

Vi förstår att varje fordon är unikt. Därför skapar vi skräddarsydd svensk motoroptimering som anpassas efter din bil och dina önskemål. Vi är engagerade i att erbjuda högsta kvalitet på våra tjänster och garanterar din fulla tillfredsställelse. Vårt mål är att göra din körupplevelse bättre än någonsin tidigare.

VAD ÄR STEG 2 MOTOROPTIMERING?

Steg 2 motoroptimering ger en imponerande ökning av kraften och ytterligare förbättrad prestanda i din motor. Det är ett populärt val för bilentusiaster som vill maximera körglädjen och uppleva en helt ny nivå av kraft och acceleration i sin bil. Det är viktigt att notera att när du ökar effekten i din motor genom en steg 2-optimering, utsätter du dess komponenter för extra belastning. Detta kan påverka motorns hållbarhet och pålitlighet på lång sikt. Om motorn inte är konstruerad för att hantera den ökade effekten kan det leda till överhettning, överbelastning och eventuella skador på komponenterna. Vid en steg 2 motoroptimering behöver man byta ut en del hårdvara. Ofta räcker det med avgassystem, intercooler eller insug. Hör med oss vad som gäller på din bilmodell.

SKRÄDDARSYDD MOTOROPTIMERING
FÖR DEN RIKTIGA ENTUSIASTEN

CHIP TRIM

Nästan alla bilar är numera utrustade med mjukvara och chip för att styra motorn och de många komponenterna i den. Nästan allt under motorhuven styrs nu med programvara. Detta gäller även för motoreffekten. Biltillverkarna förser bilarna med mjukvara som reglerar och bestämmer hur mycket effekt som får släppas ut. Detta görs med hjälp av chip som styr de olika komponenterna internt i motorn. Genom att justera inställningarna i denna programvara eller i chipsen med en så kallad chiptrim, kan bilens effekt justeras. Detta kan till exempel göras genom att ställa in mängden injicerat bränsle i denna programvara samt en rad andra parametrar. Mer bränsle innebär mer kraft och högre hastighet för din bil.

Motoroptimering i Luleå mercedes

Hitta Motoroptimering för din bil:

LOVLITEK GER BÄTTRE KÖRPRESTANDA

Vi har listat några av fördelarna med att motoroptimera ditt fordon hos LOVLITEK.

– Alltid skräddarsydd optimering
– Dyno testat i 4×4 bänk
– Bränslebesparing, ofta mer än 5%!
– Utmärkt rykte och många nöjda kunder
– Extra effekt och vridmoment
– Mer kraft, flexibilitet och körkomfort
– Emissionsnormerna upprätthålls
– Smidigt, Snyggt och Säkert!

Förutom att optimera programvaran på original motorer kan vi anpassa motorn vid utbytta motordelar. Tex. större turbo, spridare, injektorer, insug, avgassystem, etanol konvertering, vatten -metanol sprut, men också borttagning eller avstängning av överflödiga motorkomponenter. Detta rekommenderas till den medvetna kunden som vet vad detta innebär. I kombination med motoroptimering kan denna anpassning ge en bil som har betydligt bättre prestanda och vridmoment.

Kontakta Oss för Din Motoroptimering 📅

Vill du ta din bils prestanda till nästa nivå? Kontakta Lovlitek idag för en kostnadsfri konsultation om vår motoroptimering. Låt oss hjälpa dig att uppnå en kraftfullare, mer bränsleeffektiv och responsiv bil. Steg 1 eller steg 2 motoroptimering kan utföras av oss på Lovlitek. Kontakta oss genom att fylla i formuläret här på webbplatsen, ringa 0760-210970 eller skicka ett e-postmeddelande till info@lovlitek.se.

VI ser fram emot att hjälpa ER!

Fördelar med Motoroptimering

 • Ökad Prestanda: Motoroptimering kan öka bilens kraft och vridmoment, vilket förbättrar acceleration och körupplevelse.
 • Förbättrad Bränsleekonomi: Genom att justera hur motorn hanterar bränsle kan du uppnå en mer effektiv förbränning, vilket potentiellt kan minska bränsleförbrukningen under vissa körförhållanden.
 • Anpassad Körupplevelse: Optimeringen kan skräddarsys efter dina personliga preferenser, oavsett om du föredrar bättre bränsleekonomi, mer kraft, eller en balans av båda.

Nackdelar och Risker

 • Påverkan på Garantier: Många biltillverkare anser att motoroptimering är en obehörig modifiering som kan göra bilens garanti ogiltig.
 • Potentiella Skador på Bilens Motor: Felaktig optimering eller extrem tuning kan leda till ökad belastning på motorn och andra vitala komponenter, vilket ökar risken för kostsamma skador och för tidigt slitage.
 • Försäkringspåverkan: Vissa försäkringsbolag kan höja premierna eller vägra att försäkra motoroptimerade bilar utan att meddela dem om ändringarna.

Viktiga Överväganden

 • Kvalitet på Utförandet: Det är avgörande att välja en pålitlig och erfaren tekniker eller verkstad som kan genomföra optimeringen korrekt.
 • Typ av Bil och Motor: Vissa bilar och motorer hanterar optimering bättre än andra. Forskning och professionell rådgivning är nyckeln till att förstå hur din specifika bilmodell kommer att reagera.
 • Juridiska Aspekter: I vissa regioner och länder finns det strikta regler och lagar som reglerar fordonsoptimering. Det är viktigt att säkerställa att din bil fortfarande uppfyller alla lokala emissions- och säkerhetsstandarder efter optimeringen.

Slutsats

Motoroptimering kan erbjuda betydande fördelar när det gäller prestanda och effektivitet, men det är viktigt att noggrant väga dessa mot potentiella risker och nackdelar. En väl genomförd optimering av en erfaren specialist kan förbättra din körupplevelse utan att negativt påverka bilens livslängd eller juridiska status. Som alltid bör beslutet att optimera bilen baseras på en välgrundad bedömning och personliga prioriteringar.

Generellt sett är motoroptimering i sig inte olagligt, men det finns viktiga juridiska och regulatoriska aspekter att beakta:

Fordonets Godkännande och Registrering

 • Typgodkännande: I Europa, till exempel, kan ändringar som påverkar bilens prestanda kräva ett nytt typgodkännande. Detta innebär att bilen måste genomgå och klara nya tester för att försäkras och användas lagligt.
 • Ändringar av Fordonets Registrering: Vissa länder kräver att alla betydande ändringar av bilens specifikationer måste registreras. Detta kan inkludera motoroptimering.

Försäkring och Garanti

 • Försäkringspåverkan: Även om motoroptimering inte är olaglig, kan det påverka din försäkringsgiltighet. Försäkringsbolag kan kräva att bli informerade om alla modifieringar. I vissa fall kan de vägra att försäkra ett optimerat fordon eller höja premien.
 • Garantianspråk: Bilens garantier kan bli ogiltiga om tillverkaren anser att motoroptimeringen har orsakat skador eller fel.